Parlamentul European vrea un embargo asupra gazului lichefiat din Rusia

Uniunea Europeană
Sursa foto: Inquam / George Călin

Parlamentul European a cerut joi o aplicare mai strictă a sancțiunilor împotriva Moscovei și un embargo total asupra importurilor rusești de gaz natural lichefiat (GNL) și gaz petrolifer lichefiat (GPL), care reprezintă un câștig de mai multe miliarde de euro pentru Rusia, relatează AFP.

Într-o rezoluție adoptată joi, deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lacunele existente în pachetele de sancțiuni deja adoptate de UE după invazia rusă din Ucraina în februarie 2022, scrie Agerpres.

Prin urmare, ei consideră că este necesar ca Uniunea Europeană să colaboreze cu țările G7 pentru a impune o interdicție totală asupra importurilor rusești de GNL și GPL.

Conform unui raport publicat la sfârșitul lunii august de ONG-ul Global Witness, UE și-a majorat importurile de GNL cu 40% în primele șapte luni ale anului față de aceeași perioadă din 2021, pentru o valoare de aproximativ 5,29 miliarde de euro, în beneficiul, denunță unele state membre, al mașinii de război rusești.

Dar alte țări europene sunt mai reticente să facă acest lucru din cauza dezechilibrului pe care o astfel de măsură l-ar putea provoca pe piața europeană a gazelor, ale cărei prețuri ar putea crește vertiginos.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: