Parlamentul Franței a acceptat procedura de demitere a președintelui Emmanuel Macron

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Biroul Adunării Naționale din Franța, unde stânga este majoritară, a declarat, marți, admisibilă procedura de demitere a Președintelui Republicii Emmanuel Macron propusă de partidul francez LFI.  

Opoziția a înregistrat astfel o victorie: propunerea privind demiterea Președintelui Republicii a fost considerată admisibilă  în această dimineață cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă.

Confrom BFMTV, acest prim pas este doar începutul unui lung proces parlamentar, însă plecarea lui Emmanuel Macron de la Elysée este puțin probabilă.

Un prim pas a fost totuși făcut. Biroul Adunării Naționale, un fel de consiliu de administrație al Palais-Bourbon, a validat marți dimineață admisibilitatea procedurii care vizează înlăturarea lui Emmanuel Macron din mandat.

După ce textul a fost studiat în comisie, Adunarea trebuie să-l prezinte pe ordinea de zi între a 13-a și a 15-a zi de la avizul comisiei. 

Deși niciun parlamentar socialist nu a semnat această propunere de rezoluție, o întâlnire de luni seară între deputații socialiști a schimbat clar situația și i-a împins pe parlamentarii Christine Pirès-Beaune, Iñaki Echaniz și Sophie Pantel să valideze admisibilitatea rezoluției propuse.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: