Parlamentul Uniunii Europene a aprobat miercuri primul set major din lume de reguli pentru inteligenţa artificială

Sursă foto: europarl.europa.eu

Parlamentul Uniunii Europene a aprobat miercuri primul set major din lume de reguli pentru reglementarea inteligenţei artificiale, care se află în prezent în fruntea investiţiilor în tehnologie, transmite CNBC.

UE a intermediat un consens politic provizoriu la începutul lunii decembrie, iar acesta a fost apoi aprobat în sesiunea de miercuri a Parlamentului, cu 523 de voturi pentru, 46 împotrivă şi 49 de voturi neexprimate.

”Europa este ACUM un standard global în domeniul inteligenţei artificiale”, a scris Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, pe X.

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a descris legea drept un pionierat, spunând că va permite inovarea, protejând în acelaşi timp drepturile fundamentale.

”Inteligenta artificială face deja parte din viaţa noastră de zi cu zi. Acum, va face parte şi din legislaţia noastră”, a scris ea într-o postare pe social media.

 

Dragoş Tudorache, un parlamentar care a supravegheat negocierile UE privind acordul, a salutat acordul, dar a remarcat că cel mai mare obstacol rămâne punerea în aplicare.

Născută în 2021, legea UE pentru AI (EU AI Act) împarte tehnologia în categorii de risc, variind de la ”inacceptabil” – care ar interzice tehnologia – până la risc ridicat, mediu şi scăzut.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: