Partidele își caută locomotiva electorală pentru europarlamentare. Care sunt variantele luate în calcul

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Miza alegerilor europarlamentare din iunie 2024 pune presiune pe principalele partide să deschidă listele cu nişte candidați cu tracțiune electorală, însă numele acestora le dau bătăi de cap formaţiunilor.

Europarlamentarele din 9 iunie 2024 vor fi primele alegeri dintr-o serie de patru teste electorale care vor avea loc anul viitor, așa că vor da un semnal privind imaginea politică. Prin urmare, fiecare formațiune caută să-și maximizeze șansele pentru a obține rezultate cât mai bune, în condițiile în care România are nu mai puțin de 33 de locuri.

În afară de lupta internă din partide pentru a obține un loc eligibil pe listă, mai ales marile formațiuni se confruntă cu dilema referitoare la persoanele potrivite care să deschisă lista. Așadar, locomotiva electorală care ar juca un rol important în convingerea oamenilor să susțină o listă sau alta. În cazul PSD, formațiune care va anunța lista finală la începutul anului viitor, sunt mai multe nume luate în considerare. Primul este eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte al formațiunii și important lider în teritoriu. Nu s-a remarcat la Bruxelles în primul mandat, însă vorbește pe limba oamenilor simpli și este respectat de aleșii din teritoriu.

O altă variantă este eurodeputatul Victor Negrescu, cu un profil mai degrabă de diplomat, foarte activ la Bruxelles, dar care nu e perceput ca o voce puternică în relația cu baza partidului. Nu în ultimul rând, și cu șanse destul de mici, nu e exclusă nici varianta Corina Crețu, dacă Pro România bate palma cu PSD.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: