Pedepse cu suspendare pentru doi directori ai companiei Tel Drum, acuzaţi de o fraudă de un milion euro

Sursa foto: Pixabay

Doi directori ai companiei Tel Drum – despre care DNA susţine că era controlată de Liviu Dragnea – au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la pedepse cu suspendare, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, cu prejudiciu de aproape un milion de euro.

Conform deciziei instanţei, Petre Pitiş a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, iar Mircea Vişan a primit doi ani cu suspendare, ambii fiind obligaţi să efectueze muncă în folosul comunităţii.

Un al treilea director de la Tel Drum, Florea Neda, a fost achitat, după ce la instanţa de fond primise tot o condamnare cu suspendare.

În acelaşi dosar, Ion Florian, reprezentant al firmei WFA Impex SRL, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

De asemenea, compania Tel Drum a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 24.000 lei (de zece ori mai puţin decât primise la Tribunalul Bucureşti), dispoziţii aplicate şi în cazul firmei WFA Impex SRL. Ambele firme au interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o perioadă de 2 ani.

CAB a admis acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi a dispus obligarea în solidar a celor condamnaţi şi a celor două firme la plata prejudiciului de 4.849.375 lei.

Potrivit DNA, în anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de Tel Drum în cadrul programului „Creşterea Competitivităţii Economice”, finanţat din fonduri europene. În cadrul proiectului, Tel Drum SA urma să achiziţioneze o ‘staţie mobilă de mixturi asfaltice pentru creşterea competitivităţii economice a SC Tel Drum SA’. Proiectul trebuia implementat până la data de 31 decembrie 2015.

Pe 2 septembrie 2015, Tel Drum SA a publicat pe site-ul www.fonduri-ue.ro anunţul de achiziţie de bunuri (staţia mobilă), iar în urma derulării etapelor din procedura de atribuire a contractului de furnizare bunuri, a fost declarată câştigătoare firma WFA Impex SRL. După depunerea cererii de rambursare în luna februarie 2016, beneficiarul Tel Drum SA a primit în cadrul proiectului suma nerambursabilă de 4.849.375 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă, majoritatea, şi anume 4.170.462 lei, provenind din fonduri europene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: