Pensii 2024. Unii români vor avea venituri mai mari cu până la 40%. Mihai Tudose: „E lege. Cum adică să vă garantez?”

Mihai Tudose
Sursa foto: Facebook / Mihai Tudose

Europarlamentarul și șeful de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024, Mihai Tudose, a dat asigurări că veniturile pensionarilor vor crește în 2024. Unele pensii vor crește și cu 40%, a mai spus Tudose.

Pensiile unor români vor crește și cu 40%, în 2024. „Sunt pensii care se vor mări și cu 40%, sunt pensii care se vor mări sub 40%. Creșterea de 13,8 va fi dată la toată lumea. Nu va scădea nicio pensie și, anumite pensii, prin recalculare, prin introducere noilor grile, vor crește mai mult de 13,8%, unele chiar până la 40%. E lege. Cum adică să vă garantez?

Legea a trecut în Senat, ieri. Va trece și va fi promulgată, sper. Vă citez prin primul ministru PNL, Orban, care a fost întrebat public de ce nu mărește pensiile și a răspuns senin: ‘știu că este lege, dar nu le măresc.’

Noi nu suntem PNL, noi suntem PSD și ne ținem de cuvânt.”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Senatul a adoptat, marţi, Legea pensiilor, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă. S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi 19 abţineri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: