Pensionarii fără decizii de recalculare s-au săturat să aștepte poștașul. „Au zis să avem răbdare, am avut. Dar cât?”

Sursa foto: Pexels

La mai mult de o lună de când primele decizii de recalculare au ajuns la pensionari, zeci de mii de oameni din toată țara așteaptă în continuare, cu speranță, poștașul. Când răbdarea s-a sfârșit, iau cu asalt casele de pensii pentru a afla ce s-a întâmplat cu deciziile lor.

La Casa Județeană de Pensii Olt, primele zile din săptămână sunt de coșmar pentru funcționarii care le oferă oamenilor informații la ghișeu. Sute de persoane caută răspuns la probleme diverse, încă nerezolvate la recalculare, peste care deja se suprapun alte sute de pensionari care vin cu adeverințe pentru „mica recalculare”.

În sala care devine neîncăpătoare pentru zecile de persoane ce-și așteaptă rândul e larmă mare. La ghișeul unde se vând biletele de tratament e aglomerație; la casierie, de unde se ridică ajutorul de înmormântare, e totdeauna aglomerație; iar acum, de la recalculare încoace, la toate ghișeele unde se oferă relații privind diversele tipuri de pensie/indemnizații lumea se adună ciorchine. Locurile libere pe cele câteva bănci așezate în sala de așteptare sunt vânate permanent. Vin oameni pentru care o așteptare de câteva ore nu poate aduce nimic bun. Însă nici incertitudinea nu le face bine. Au avut răbdare, spun. S-au uitat la televizor, au ascultat toate explicațiile, până când n-au mai știu ce să înțeleagă.

„Ne-au tâmpit, efectiv. Ne spun și de câteva ori pe zi lucruri, de fiecare dată altceva, de nu mai ai cum să înțelegi. Au zis că să avem răbdare, am avut, dar măcar să știi până când, să știi ceva”, explică o pensionară ce a mânat-o în cele din urmă să vină la Slatina, să vadă ce se întâmplă cu decizia ei de pensie.

Eu n-am primit decizia de recalculare și nici nu mi-a mărit pensia. Am fost asistentă medicală, 38 de ani vechime. Eu în luna mai-iunie m-am transferat de la Dolj la Olt. Acum vreau să văd dacă de la Dolj, de la Olt, unde e problema”, spune o pensionară care a prins loc pe o bancă și acum urmărește panoul unde se afișează numărul de ordine, să afle când îi vine rândul la ghișeu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: