Capcanele în care cad români ce aleg o destinație exotică de vacanță

aeroport pasager zboruri
Sursa foto: JESHOOTS.COM on Unsplash

Obiceiuri care pot să pară banale în România și în Europa, în general, sunt aspru pedepsite pe alte continente, iar de multe ori turiștii nici măcar nu cunosc aceste reguli.

Un român care intenționează să meargă în Singapore a aflat că nu are voie să intre în această țară cu mai multe pachete de țigări, în caz contrar riscând o amendă usturătoare. Pentru a afla mai multe detalii, el s-a adresat internauților de pe grupul Vacanțe do it yourself.

„Bună ziua, mâine plec spre Singapore, am citit că se plătește o taxă pentru țigări, dar nu e nimic clar. O să am 5 pachete la mine, voiam sa întreb dacă știe cineva cam cât e taxa sau dacă au vreo regulă și se poate trece cu un număr limitat de pachete? Mulțumesc mult”, a fost postarea sa.

Rândurile sale au stârnit o adevărată dezbatere printre membrii grupului, care s-au contrazis la nesfârșit pe această temă. „Teoretic nu ai voie, practic nu o să-ți zică nimeni nimic pentru 5 pachete. Daca ai mai multe (un cartuș, spre exemplu), ține-le separat prin bagaj, eventual mai arunci un pachet, două și prin buzunarul de la geacă”, a fost o primă reacție.

O doamnă care a fost la rândul ei în Singapore și a avut asupra ei mai multe pachete de țigări susține că fie nu există astfel de taxe, fie nu se fac verificări. „Eu am avut în septembrie un cartuș în bagajul de cală și nu mi-a zis nimeni nimic. Nici nu știam că trebuie plătită vreo taxă. Presupun că nu se fac niciun fel de verificări.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: