Pentru a disloca Leclerc în România, Franța a avut nevoie de săptămâni

Sursa foto: x

Europa trebuie să îmbunătățească semnificativ mobilitatea militară pentru a descuraja agresiunea rusă, înfruntând obstacole precum birocrația, infrastructura inadecvată și capacitatea limitată de transport, declară generalul francez Bertrand Toujouse.

Înaltul oficial francez a amintit că au fost nevoie de săptămâni până ca tancurile franceze Leclerc să ajungă în România, în primăvara lui 2022. Armata franceză a realizat atunci cât de dificil este să traverseze Europa, când a desfășurat un batalion de tancuri în România ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, confruntându-se cu birocrație și lipsa de experiență în transportul echipamentului militar pe trenuri.

În plus, nici infranstructura nu a fost de ajutor.

Generalul Bertrand Toujouse, șeful Comandamentului Terestru al Armatei franceze în Europa, a declarat pentru Politico că bătrânul continent trebuie să îmbunătățească semnificativ mobilitatea militară pentru a descuraja o eventuală agresiune rusă.

„Am descoperit amploarea birocrației administrative europene. Există un război în Ucraina, dar oficialii din vamă ne explicau că nu avem tonajul potrivit pe axă și că tancurile noastre nu au voie să traverseze Germania”, și-a amintit Toujouse. „Este pur și simplu incredibil așa  ceva”.

În timpul Războiului Rece, mutarea echipamentului militar era simplă, dar acum a devenit extrem de complicată din cauza birocrației, infrastructurii inadecvate și capacității de transport limitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: