VIDEO Dan Bucura, despre liste comune la europarlamentare: Mai puține locuri, mai multe guri de hrănit

 

Motivul listelor comune PSD PNL pentru alegerile europarlamentare care stă la baza deciziei partidelor aflate la guvernare este, a declarat astăzi premierul Marcel Ciolacu, faptul că românii își doresc stabilitate și predictibilitate.

Liste comune, posibili candidați la alegerile europarlamentare dar mai ales care ar putea fi  femeia care ar pe care să o susțină ambele partide, sunt câtva dintre subiectele comentat astăzi de jurnalistul Dan Bucura, jurnalist.ro, prezent la emisiunea Puterea Știrilor.

„Facem o glumă, ar putea să o propună pe Crenguța Leaua, avocata care a câștigat procesul legat de Roșia Montană. Nu de alta, dar îndeplinește toate criteriile prezentate în treacăt de Marcel Ciolacu. A zis că vrea o femeie, de preferat independentă politic și cu notorietate. Păi, notorietate mai mare ca femeia asta în ultimele 24 sau 48 de ore, eu n-am văzut. A fost pe buzele tuturor și subiectul și numele. S-ar încadra. Însă nu cred că își dorește, avocata. Ca și Codruța cealaltă, de altfel”, a afirmat Dan Bucura.

Într-adevăr, a explicat acesta, a tot circulat și știrea aceasta pe internet, însă nici Codruța Kovesi nu-și ar dori așa ceva sau, cel puțin, așa a afirmat în fața românilor.

„Este vorba însă despre speculații, a subliniat jurnalistul, o asemenea propunere fiind foarte greu de digerat de PSD, cel puțin. Vorbim despre partidul care s-a tot văitat că a fost abuzat, ținta acțiunilor acesteia. (…) Chiar nu-mi dau seama cine ar putea fi acea doamnă. La un moment dat, am crezut că este vorba despre actuala ministră a de la externe, Luminița Odobescu. Nu e în partid, din câte știu, nu e afiliată politic, da, și atunci s-ar potrivit descrierii”.

De fapt, mai observă Bucura, nu mai este atât de important numele care deschide lista, mai ales că mai este foarte puțin timp până la alegeri.

În ce privește numărul de europarlamentari, alături de Rareș Bogdan și Siegfried Mureșan, anunțați de Manfred Weber la Congresul PPE de săptămâna trecută, jurnalistul spune că de data aceasta, potrivit sociologilor, aritmetica nu va funcționa așa cum suntem obișnuiți.

„De data asta, doi plus unu nu vor face trei, adică cele așa-zis 30 de procente, poate și un pic ale PSD-ului  și cu cele 15-17 ale PNL-ului. Nu vor da 47, credeți-mă, nu știu de ce. Da, așa spun sociologii. Și atunci, neavând 47 ci mai puține locuri, ai mai puțin spațiu de manevră. Trebuie să hrănești mai multe guri. Două locuri le-a spus că s-au luat. Bun, vorbesc de zona dreptei. Păi, îi mai aveți pe toți ceilalți europarlamentari de la PNL actuali care își doresc, credeți-mă, n-am auzit niciunul care să vrea să facă un pas înapoi, a mai spus Bucura, enumerând în continuare numele celor care se vor regăsi pe listele PNL.

Vasile Blaga, Adina Vălean, Cristian Bușoi, Hava, Alina Gorghiu, Virgil Popescu, Luminița Odobescu sunt alte nume pe care, este de părere jurnalistul le va propune PNL.

„Deja sunt 11, fără cei doi anunțați. Însă pe lista asta trebuie să mai pună și PSD-ul, a mai afirmat Bucura. Va fi greu, credeți-mă, foarte greu, va fi cu sânge, va fi cu scântei, va fi cu lupte. Important nu este care va fi primul ci care va fi sub linie. Acolo va fi bătaia, să nu pici sub linie. Dacă pici primul sub linie… A, ai luptat frumos? Da, dar ai sucombat cu talent”, mai comentează cu umor, Dan Bucura, prezent prin skype în ediția de luni, 11 martie, a emisiunii Puterea Știrilor.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: