Percheziții DNA la șeful CJ Prahova. PNL: „Justiția trebuie să își facă datoria!”

Sursa foto: Facebook/ Iulian Dumitrescu

UPDATE ORA 10:20

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat pentru News.ro, referitor la situaţia preşedintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte al partidului – vizat de percheziţii DNA – că justiţia trebuie să îşi facă datoria şi că PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

„PNL consideră că justiţia trebuie să îşi facă datoria. Ca de fiecare dată, PNL este de partea aplicării legii şi nu interferează în justiţie. Totodată, PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare ale partidului în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie.

Domnul Iulian Dumitrescu a avut deja o primă reacție publică și a spus că va pune la dispoziția procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie și că va colabora cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Spre deosebire de USR, noi nu facem scut în jurul membrilor noștri și nu vom pune niciodată presiune pe procurori sau pe instituțiile din justiție. Nu o să ne vedeți pe noi pichetând sediul DNA și făcând spectacol cu mașinuțe, pentru a muta atenția de la cazurile investigate în justiție, așa cum fac cei de la USR.

PNL va avea, ca de fiecare dată, o poziție corectă față de astfel de situații și față de acțiunile legale.”, a transmis Stroe, referitor la informaţiile apărute în presă privind situaţia lui Iulian Dumitrescu.

DNA anunţă, în contextul informaţiilor privind percheziţiile care îl vizează pe preşedintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, că joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 – prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, săvârşite în perioada 2020 – prezent, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, precizează inistituţia.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, menţionează sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Știrea inițială

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii joi dimineaţă, inclusiv într-un imobil dintr-un complex rezidenţial din Capitală în care locuieşte preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL pentru Mediu de Afaceri şi Societate Civilă.

Şeful CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu afirmă, referitor la percheziţiile DNA care îl vizează, că nu se va ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

”În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe Facebook.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL