„Perdea Verde”: Proiect lansat în zona Constanța. Parc nou cu fonduri nerambursabile UE

parc
Sursa foto: Unsplash

Reprezentanții Primăriei Constanța anunță că obiectivul de investiții „Perdea Verde“ în Zona Constanța Sud -Cumpăna, E87/ DN39/ Șoseaua Mangaliei, la limita intravilanului și a unității teritoriale de referință cu UAT Agigea, avansează. După ce au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, primăria a lansat achiziția pentru realizarea obiectivului.

,,Proiectul va fi realizat cu fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeană, prin Programului Operațional Regional Regiunea de Dezvoltare Sud Est 2021-2027, Prioritatea 2 – O regiune cu comunități prietenoase cu mediul, Obiectivul Specific 2.7. – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare, Acțiunea 2.4.

Susținerea investițiilor pentru dezvoltarea infrastructurii verzi în zonele urbane, inclusiv prin valorificarea terenurilor publice neutilizate.

Potrivit referatului de aprobare atașat proiectului de hotărâre, zona pe care va fi amenajat parcul, este o zonă care se confruntă cu problemele tipice precum degradarea spațiilor urbane, inclusive a suprafețelor de spații verzi și creșeterea poluării.

Realizarea parcului presupune o serie de lucrări: amenajarea acceselor -principale și secundare, Amenajarea de alei pietonale, platforme din lemn pentru diverse activități, Amfiteatru verde, Loc de joacă pentru copii, Zonă pentru fitness, Zonă parc chinologic, Lucrări de sistematizare verticală, Barieră verde, poziționată la limita parcului, Pajiști urbane și aliniamente cu colorit, Pădure exotică-amenajare luxuriantă și răcorirecu spații de ședere de tip hamac, realizate în interiorul aleilor secundare inchise, Lucrări tehnico-edilitare pentru asigurarea alimentării cu energie electrică, racodurilor la rețelele de apă și canalizare, supraveghere video și asigurare Wi-Fi, grup sanitar și un pavilion cu acoperiș verde.

Suprafața totală pe care va fi amenajat parcul este de aproximativ 42.947 m.p. Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 14 luni. Valoarea totală a investiției este de 17.057.454,77 lei fără TVA, respectiv 20.298.371,18 lei cu TVA.”, spune administrația liberală într-un comunicat de presă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL