Performanță IMENSĂ pentru voleiul românesc: Naţionala masculină s-a calificat în sferturi la CE

volei-romania
Sursă foto: CEV

Naţionala de volei masculin a României s-a calificat, vineri, în sferturile de finală ale Campionatului European, impunându-se în faţa Croaţiei, scor 3-2.

Echipa tricoloră a condus cu 2-0 la seturi, după care a fost egalată la 2-2 şi în ultimul set a reuşit să obţină calificarea. Scorul pe seturi a fost 25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12.

Anterior, tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3. Rezultatele obţinute de România în grupa D: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu campioana olimpică Franţa, pentru locul 3 (9 puncte). Din grupă s-au mai calificat în optimi Franţa (12), Portugalia (9) şi Turcia (8).

“După două ore şi jumătate de luptă, de urcuşuri şi coborâri, de reveniri, de mingi jucate cu inima, România este în sferturile de finală ale Campionatului European. Au trecut 38 de ani de când naţionala României termina ultima oară între primele 8 echipe ale Europei la un turneu final.

Acum, alţii sunt eroii. La Varna, România a învins Croaţia cu 3-2. Am condus cu 2-0 şi am crezut că scpăpm fără emoţii, că vom juca lejer în sferturi. Dar croaţii s-au trezit şi au egalat. Ne-am ridicat încă o dat şi în setul 5 nu le-am mai dat nicio şansă. Suntem valoroşi, suntem buni, suntem români!

Felicitări băieţilor, antrenorului Sergiu Stancu, staff-ului tehnic. Cei care au contribuit la acest succes. Voleiul românesc trăieşte, respiră. Au fost Turcia, Franţa, Grecia, Croaţia. Cine urmează? Să sperăm că învingătoarea dintre Franţa şi Bulgaria!”, a notat FR Volei pe Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: