Perioada examenelor pentru elevi și studenți, îngreunată de caniculă

Sursa foto: Pixabay

Dacă unii se gândesc la vacanță, pentru alții este cea mai grea perioadă din an – perioada examenelor. Elevii și studenții au de înfruntat pe lângă stres și oboseală și temperaturile ridicate. Mulți cad în capcana energizantelor sau a cofeinei și ajung să se plângă de dureri de cap și de stomac, stări de anxietate și, uneori, depresie. Medicii recomandă consumul de fructe și legume proaspete, o hidratare corespunzătoare dar și un program clar stabilit de studiu și de odihnă.

Materie multă, zile puține și căldură mare. O combinație care le dă peste cap rutina studenților și elevilor aflați în focul examenelor. Cei care au învățat de-a lungul întregului an spun că stau mai relaxați în această perioadă, însă pentru ceilalți nu este prea simplu.

Nopțile nedormite și oboseala acumulată, dar și stresul provocat de caniculă, toate duc la scăderea puterii de concentrare. Așa că tinerii caută remedii pentru a putea învăța mai mult, în ritm susținut.

Specialiștii spun însă că stimulentele precum cofeina sau băuturile energizante nu sunt soluția corectă. Pentru a rezista unui efort intelectual susținut este nevoie o hidratare suficientă, de mișcare la intervale regulate și nu în ultimul rând de odihnă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: