Personalul Tesla din Germania va alege un nou consiliu de întreprindere în această săptămână

Sursa foto: X

Personalul Tesla din Germania va alege un nou consiliu de întreprindere în această săptămână, când sindicatul IG Metall speră să obțină o influență mai mare asupra salariilor și a condițiilor de muncă, după ce a acuzat producătorul american de automobile de prevederi inadecvate referitoare la siguranță, transmite Reuters.

Un presupus atac incendiar a făcut ca producția de la fabrica de lângă Berlin să fie oprită timp de o săptămână la începutul acestei luni, determinându-l pe directorul general al Tesla, Elon Musk, să viziteze unitatea de producție, scrie News.ro.

Alegerile pentru noul consiliu de întreprindere, care vor avea loc în perioada 18-20 martie, au ca scop ocuparea a 39 de locuri, potrivit IG Metall, cel mai important sindicat german, care a prezentat 106 candidați în încercarea de a obține majoritatea. Acest lucru i-ar permite să aleagă președintele consiliului și să obțină un control mai mare asupra domeniilor în care sindicatul a criticat producătorul auto, care este cunoscut pentru atitudinea sa critică față de sindicate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: