Peste 128 de milioane de americani, sub avertizare de căldură

Sursa foto: Unsplash

Milioane de americani din sud-estul Texasului au îndurat marţi temperaturi extrem de ridicate, fără aer condiţionat, după ce furtuna tropicală mortală Beryl a lăsat fără curent o mare parte a regiunii, transmite Reuters.

Căldura toridă a încins, de asemenea, o mare parte din vestul Statelor Unite şi Canada, crescând riscul de incendii de vegetaţie.

Aproximativ 2 milioane de locuinţe şi întreprinderi din Texas au rămas fără electricitate, potrivit Poweroutage.us, în timp ce temperaturile atingeau peste 100 de grade Fahrenheit (38 C) marţi la prânz, a declarat Serviciul meteorologic naţional.

„Fără curent electric în mare parte din sud-estul Texasului în urma lui Beryl, lipsa aerului condiţionat ar putea crea condiţii periculoase”, a declarat serviciul.

Furtuna tropicală Beryl a intrat luni în Texas, inundând autostrăzi, avariind case şi doborând linii electrice în calea sa. Şapte persoane au fost ucise de furtună în Texas, inclusiv două persoane care au fost ucise de copaci căzuţi, a raportat Houston Chronicle. Beryl a ucis 11 persoane în Caraibe înainte de a ajunge în Texas.

Retrogradată marţi la rangul de ciclon post-tropical, furtuna a slăbit în timp ce se deplasa prin vestul mijlociu, dar prezintă în continuare un risc de inundaţii şi tornade până miercuri, a declarat Serviciul meteorologic naţional.

În total, aproximativ 128 de milioane de persoane din Statele Unite se aflau marţi sub avertizare de căldură. În cea mai mare parte a Vestului – de la Seattle în jos prin California şi până în Arizona – se aşteptau temperaturi record.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: