Peste 800 milioane euro fonduri nerambursabile vor fi disponibile pe piață în următoarele săptămâni

Sursă foto: Freepik

Fonduri nerambursabile de peste 800 milioane euro pentru investiții în proiecte de energie verde vor fi disponibile pe piață în următoarele săptămâni, pentru a crește eficiența energetică a fabricilor sau noi unități de producere a energiei regenerabile.

Este vorba de o schemă dedicată eficientizării consumului, prin instalarea de panouri fotovoltaice (cu o alocare de 415 milioane euro), cât și în producția de energie verde din surse diverse (cu o alocare de 400 milioane euro).

1.Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum – 415 milioane euro

Companiile care solicită fonduri nerambursabile pentru propriul consum vor avea la dispoziție un total de 415 milioane euro, din care mai mult de 85% sunt destinați investițiilor în creșterea eficienței energetice cu panouri solare, urmate de cele realizate prin energie eoliană (30 mil. euro) și nu în ultimul rând hidro (25 milioane euro).

2. Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile – 400 milioane euro

Dezvoltatorii de proiecte fotovoltaice care injectează în rețea energie vor beneficia de un standard de cost maximal de 500.000 euro.

Bugetul total estimat se ridică la 400 milioane euro, dintre care 200 milioane euro pentru energie solară, energie eoliană (100 milioane euro) și energie hidro (100 milioane euro).

Solicitanții eligibili, în cazul ambelor apeluri, pot fi atât start-up-uri, microîntreprinderi, IMM, dar și întreprinderi mari, iar un proiect de investiții va beneficia de un maximum de 20 milioane euro/investiție:

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: