Peste 3 milioane de români nu se simt incluși la locul de muncă, arată studiile. Dintre aceștia, 28 % caută să-și schimbe locul de muncă. Aceleași studiu indică că doar unul din trei angajați este fericit la job.
Un studiu realizat de Cult Research și GRF+ la inițiativa Asociației „Open Minds” scoate la iveală o realitate dramatică a pieței muncii din România. Mai precis, datele statistice indică un mare grade de insatisfacție al angajaților la locul de muncă. Jumătate dintre salariații din România nu sunt mulțumiți la job, iar mulți sunt în căutarea unui loc în care să se simtă apreciați.
Doar unul din trei români este fericit la locul de muncă
Studiile făcute pe diferite eșantioane de angajați arată că doar unul dintre trei români se simte bine la locul de muncă, adică se simte inclus. Aceștia sunt numiți și avangardiști ai incluziunii. Ei reprezintă mai puțin de jumătate din totalul angajaților din România. Restul de 52 % nu se simt incluși la serviciu. Din această categorie, în jur de 28% și-ar dori să caute un nou loc de muncă, unde să se simtă incluși și apreciați. Pe scurt, peste trei milioane de români nu sunt fericiți la locul de muncă și cu cea mai mare intenție de a părăsi job-ul în căutarea a ceva mai bun. Din rândul nemulțumiților, majoritatea, adică 65%, declară că se simt descurajați, demotivați. Alte 60 de procente spun că au obosit la locul de muncă actual și că-și doresc ceva mai puțin solicitant.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News