Petrolul crește cu 3%, aurul atinge un nivel record, după ce Israelul a lansat un atac în Iran

Petrol
Sursa foto: ADMIRAL MARKETS

Prețul petrolului a crescut vineri cu peste 3% în Asia, după ce Israelul a lansat lovituri asupra Iranului, declanșând temeri de extindere a războiului în Orientul Mijlociu, potrivit CNBC.

Un oficial american a confirmat pentru NBC News că Israelul efectuează o operațiune în Iran. SUA nu au fost implicate în atacul Israelului asupra Iranului, a declarat o sursă familiarizată cu situația pentru NBC News.

Indicatorul de referință global Brent s-a tranzacționat cu 3,63% mai mult, la 90,27 dolari pe baril, în timp ce U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 3,66%, până la 85,76 dolari pe baril.

Au crescut și activele de refugiu. Prețurile spot ale aurului au crescut la un nou maxim istoric de 2.411,09 pe uncie, în timp ce yenul s-a consolidat cu 0,45%, până la 153,93 față de dolarul american.

Agenția iraniană de presă Fars a raportat că exploziile au fost auzite în apropierea aeroportului din orașul iranian Isfahan și că zborurile către aeroporturile Teheran, Isfahan și Shiraz au fost suspendate.

Site-ul de urmărire a zborurilor Flight Radar 24 a arătat că mai multe zboruri au fost deviate peste spațiul aerian iranian vineri dimineața.

Israelul a promis duminică că va oferi prețul corect Iranului, ca răspuns la atacul aerian pe scară largă din weekendul asupra statului evreu. Sâmbătă, Iranul a lovit ținte militare în interiorul Israelului, lansând peste 300 de rachete și drone într-un atac fără precedent asupra pământului israelian.

„Cu atacurile aparente de astăzi ale Israelului asupra Iranului, răzbunând pentru atacul Iranului asupra Israelului de duminică trecută, avem acum un război fierbinte direct națiune la națiune”, a declarat directorul Global Oil Service al Rapidan Energy, Clay Seigle.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL