Petrolul s-a ieftinit după ce Israelul a lansat ofensiva terestră în Fâșia Gaza

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Cotaţia petrolului a scăzut luni pe piaţa din Asia, după ce ofensiva terestră lansată de Israel în Fâşia Gaza nu a condus la o reacţie militară semnificativă din partea Iranului şi aliaţilor săi, calmând îngrijorările că livrările regionale de ţiţei ar putea fi întrerupte, transmite Bloomberg.

Barilul de ţiţei Brent, un indicator de referinţă la nivel global, a coborât luni sub pragul de 90 de dolari, după ce vineri a crescut cu aproape 3%, în timp ce ţiţeiul West Texas Intermediate a coborât până la aproape 84 de dolari per baril. Chiar dacă trupe şi tancuri israeliene au intrat în partea de nord a Fâşiei Gaza, autorităţile israeliene au anunţat că vor urma o abordare treptată, ceea ce a calmat îngrijorările că o invazie masivă va duce la o escaladare regională.

„Ultimele zile au arătat că conflictul armat rămâne limitat la Israle şi Gaza iar în această perspectivă, ţiţeiul pare supraevaluat” spune Vandana Hari, fondatorul firmei de consultanţă Vanda Insights. Potrivit acestuia, cotaţiile la petrol „ar putea continua să scadă până la următorul eveniment de risc”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL