Veștea la Adunarea Generală a AC din România: Prin PNRR au fost semnate 4000 contracte cu beneficiari din mediul rural

Sursa: news.ro

Ministrul Adrian-Ioan Veştea a participat, marţi, la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), în cadrul căreia au fost discutate o serie de solicitări şi probleme cu care se confruntă autorităţile publice locale în implementarea legislaţiei existente şi în derularea unor proiecte. Ministrul a transmis că prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru valul renovării, fondul local şi construcţia de creşe. Veştea a mai spus că prin cele două etape ale PNDL, 9.542 de obiective, în valoare totală de 33,4 miliarde de lei, au beneficiari din mediul rural, iar prin Programul ”Anghel Saligny”, dintre cele 2.944 de contracte semnate, 82% vizează obiective care se implementează în mediul rural.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, cu această ocazie, ministrul dezvoltării a apreciat activitatea structurilor asociative ale administraţiei publice şi implicarea acestora în procesul de implementare a unor politici publice fundamentate şi aplicate, conectate la realităţile comunităţilor locale din România.

”Asociaţia Comunelor din România reprezintă un reper pentru autorităţile administraţiei publice centrale, deoarece reuşeşte să identifice şi să aducă în atenţia Guvernului cele mai stringente probleme cu care se confruntă comunităţile locale în furnizarea serviciilor publice către cetăţeni, dar şi să propună soluţii fundamentate pentru remedierea acestora”, a afirmat ministrul Veştea.

Totodată, au fost prezentate oportunităţile de finanţare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării şi care contribuie la modernizarea satului românesc, precum Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS) sau Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: