Piloţii români de F-16 au exersat realimentarea avioanelor în aer, pe timp de zi și de noapte

Sursă foto: Facebook/ Forţele Aeriene Române

Piloţii români de avioane de luptă F-16 au exersat realimentarea în aer pe timp de zi şi de noapte, prin intermediul programului de parteneriat dintre Alabama National Guard şi România, informează Forţele Aeriene.

„O aeronavă KC-135 Stratotanker aparținând 117th Air Refueling Wing, împreună cu echipaje de logistică, mecanici de întreținere și asistență, s-au aflat în România pentru operațiuni comune cu Forţele Aeriene Române.

Această misiune de instruire comună are loc prin intermediul Programului de Parteneriat de Stat dintre Alabama National Guard și România, care în cei peste 30 de ani de la înființare a adus beneficii ambelor națiuni și a îmbunătățit foarte mult interoperabilitatea, prin schimburi regulate, sprijin reciproc și împărtășirea celor mai bune practici”, se arată într-un text postat luni pe pagina de Facebook a Forţelor Aeriene.

Potrivit sursei citate, exerciţiul a avut loc în perioada 13-17 mai, iar piloții români au exersat realimentarea avioanelor F-16 în aer atât pe timp de zi, cât și şi de noapte.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: