Piloții ucraineni de avioane F-16 ar putea fi antrenați în România

aeronava-F-16
Sursă foto: Facebook

O coaliție de țări occidentale văd România ca o posibilă locație pentru antrenarea piloților ucraineni care să piloteze avioane de luptă F-16, dezvăluie Politico. Potrivit sursei citate, trei persoane au declarat că țările NATO se apropie de începerea unui program prin care avioanele de luptă ar urma să ajungă pe cerul Ucrainei în câteva luni.

„România este unul dintre locurile pe care coaliția le analizează pentru a găzdui antrenamente”, a declarat un oficial occidental pentru Politico. De asemenea, un actual și un fost oficial al Departamentului Apărării al SUA a confirmat ipoteza.

Întrebat dacă sunt în desfășurare negocieri pentru ca piloții ucraineni să fie antrenați în România, Ministerul Român Apărării nu a confirmat, dar nici nu a infirmat.

Ministerul a răspuns solicitării Politico arătând că „România salută inițiativa de a stabili o coaliție de aliați NATO pentru a oferi instruire piloților de avioane F-16”.

Potrivit Politico, este posibil ca Lockheed Martin, producătorul avioanelor de luptă F-16, să conducă antrenamentul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: