Planul de ajustare a deficiului, discutat în Coaliție, înainte să fie prezentat la Bruxelles

Sursa foto: Facebook

Coaliția de Guvernare trebuie să decidă, cel mai probabil luni, planul de ajustare a deficitului, pentru a-l prezenta mai departe Comisiei Europene. Vorbim despre un deadline fixat pe 15 octombrie, când Guvernul de la București trebuie să explice oficialilor de la Bruxelles cum vor reuși să scadă deficitul la 3%.

Planul Guvernului este să ceară o prelungire a termenului de până la 7 ani și nu de 3-4, cum o cere Comisia Europeană pentru a reduce deficitul la 3%, în condițiile în care țara noastră va încheia anul cu un deficit aproape la fel ca anul trecut, adică de aproximativ 6%.

Ministrul Marcel Boloș spune că: ,,Ajustarea se poate face pe 4/5 sau pe 7 ani, dacă ne asumăm reforme şi investiţii. Strategia propusă de România este o ajustare pe 7 ani, timp în care trebuie să realizăm cel puţin reformele asumate prin PNRR”.

Tot în Coaliție, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar urma să stabilească probabil și viitorul lui Klaus Iohannis, în condițiile în care șeful statului ar rămâne șomer după terminarea mandatului, iar singurul care îl poate ajuta cu o recomandare este premierul Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: