PNL s-a angajat să nu crească taxele. Ciucă: E un angajament asumat

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, la Digi24, că a convenit cu premierul Marcel Ciocacu (PSD), ca niciun partid să nu crească taxele anul viitor. 

„Partidul Naţional Liberal s-a angajat ca, indiferent ce se întâmplă, să nu creştem taxele anul viitor. Este un angajament şi o discuţie pe care am asumat-o şi cu premierul Marcel Ciolacu, am avut o discuţie foarte serioasă cu el, exprimând că anul viitor niciunul dintre partide, indiferent de ce linie politică este, nu poate să îşi permită să se întoarcă să vorbească cu mediul de afaceri după ce acum două luni de zile s-au luat nişte măsuri, unele dintre ele nici nu au intrat în aplicare, urmează ca de la 1 ianuarie să producă efecte, şi să ne trezim undeva la mijlocul anului că venim cu alte măsuri fiscale. Nu! Trebuie să ne chibzuim bugetul foarte bine de acum şi să ne creăm o rezervă, prin reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât să lăsăm mediul de afaceri să producă, mediul de afaceri este cel care astăzi alimentează cu venituri bugetul de stat, trebuie să spunem oamenilor realitatea. Mediul de afaceri este cel care asigură locuri de munca pentru 4 milioane de români, deci se îngrijește de 4 milioane de familii. Mediul de afaceri contribuie la asigurarea veniturilor in bugetul de stat pentru pensii. Noi trebuie sa sprijinim mediul de afaceri sa multiplice aceste venituri, să colectăm mai mult, sa avem de unde sa dam”, a declarat Ciucă la  Digi24.

El a precizat că PNL este adeptul menţinerii aceloraşi valori a impozitelor pe profit şi venit, menţionând că nu există suportul tehnic pentru o impozitare progresivă.

„Noi am trecut ca linie roșie cateva chestiuni: menținerea aceleiași valori a impozitului pe profit, pe venit, a rămas 16%, respectiv 10%, impozitul pe dividende 8%, TVA cu cele doua cote diferențiate, care sunt în sprijinul populației iar atunci cand a venit vorba despre impozitul progresiv de fiecare data am argumentat ca în momentul de față nu discutam o cotă unică de impozitare, pentru ca avem cote diferite de impozitare ca atare cota unică de impozitare încă mai are spațiu de lucru, încă nu și-a epuizat resursele. Noi nu suntem pregătiţi pentru o impozitare progresivă, pentru că în momentul de faţă nu există suportul tehnic pentru a putea să cumulăm toate veniturile la companii şi la persoane fizice”, a completat Ciucă.

PNL își va dori cotă unică de impozitare și după 2024, mai spune Nicolae Ciucă.

„Sigur ca da, iar cand discutam de uniformizarea cotei unice trebuie sa avem grijă că aceasta impozitare trebuie sa se echilibreze cu taxele pe muncă. Taxele pe muncă în România sunt evaluate ca fiind la una dintre cele mari cote din UE. Este absolut important ca atunci când gândim să uniformizam cota de impozitare și să venim cu o cotă unică de exemplu trebuie sa vedem în ce fel reducem taxarea pe munca astfel încât oamenii să nu aibă de pierdut”, a mai spus liderul PNL.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: