Proiectul de lege pentru evitarea închiderii guvernului SUA a fost trimis lui Biden la promulgare

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat joi, la scurt timp după Senat, un proiect de lege pentru a finanţa provizoriu guvernul federal până la începutul lunii martie şi a evita o închidere parţială a agenţiilor guvernamentale. Documentul a fost trimis preşedintelui Joe Biden pentru aprobarea finală, dar nu rezolvă problema finanţării Ucrainei sau politica în privinţa imigraţiei, subiecte asupra cărora democraţii şi republicanii nu reuşesc să se înţeleagă, relatează Reuters şi AFP.

Bugetul provizoriu a fost adoptat în Camera Reprezentanţilor cu 314 voturi la 108, având 106 republicani şi doi democraţi în opoziţie.

Joi dimineaţa, Senatul adoptase cu uşurinţă proiectul de lege, cu un vot de 77 la 18, înainte de termenul-limită, care expiră în weekend.

Armata, Departamentul de Justiţie, securitatea frontierelor, Congresul şi multe alte agenţii şi departamente federale urmau să rămână fără bani la începutul lunii februarie, dar acum vor putea funcţiona până la 8 martie.

„Avem veşti bune pentru America. Nu va exista vineri o intrare în shutdown (închidere)”, a declarat liderul majorităţii din Senat, democratul Chuck Schumer, chiar înainte de votul din această cameră.
Acest sentiment nu a fost împărtăşit de unii republicani ultraconservatori din Camera Reprezentanţilor.

„Este o pierdere pentru poporul american să-şi dea mâna cu democraţii, să formeze o coaliţie de guvernare pentru a face ceea ce Schumer şi Senatul vor să facă”, a declarat presei după vot preşedintele grupului House Freedom Caucus, Bob Good.

Ambele camere şi-au accelerat voturile din cauza prognozei meteo – o furtună de zăpadă care se anunţă pentru vineri şi care ar fi putut bloca plecarea congremenilor în weekend.

Senatul, majoritar democrat, şi Camera, controlată de republicani, sunt mult în urmă în îndeplinirea datoriei lor de bază de a finanţa guvernul pentru anul fiscal care a început la 1 octombrie 2023, legislatorii străduindu-se să ţină totuşi guvernul funcţional pe perioade limitate, pentru a avea mai mult timp pentru a adopta un proiect de lege pentru întregul an.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL