PNL Sector 1: „Bugetul Zero Fonduri Europene este un monument al indiferenței administrative”

Sursă foto: Facebook/ Clotilde Armand

Bugetul propus de primărița Clotilde Armand pentru Sectorul 1 a primit aviz negativ astăzi în două comisii de specialitate: Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, impozite și taxe locale și Comisia de administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi patrimoniu, spun reprezentanții PNL Sector 1.

În ambele comisii proiectul a fost dezbătut înainte de ședința de Consiliu Local convocată pentru ora 10.00. Consilierii locali PNL au semnalat nerespectarea prevederilor legale în realizarea propunerii de buget și au avizat negativ bugetul în comisiile de specialitate. Totodată, ei au solicitat prezența directorilor din Primărie și din principalele structuri care au contribuit la realizarea bugetului la ședința în care acesta va fi dezbătut.

În urma analizării proiectului de buget pentru anul 2024 propus de primarul Clotilde Armand, Comisia de buget a constatat încălcarea prevederilor Art. 58 Alin. 1 din Legea 273/2006 (cu actualizările ulterioare) privind finanțele publice locale. Conform legii, excedentul bugetar în valoare de 1,098 miliarde de lei (219.789.000 euro) din 2023 trebuia raportat în exercițiul financiar 2024 exclusiv astfel:

a) ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare;

b) pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalaje între veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare și dezvoltare în anul curent, în limita disponibilului rezultat în urma aplicării art. a);

c) pentru acoperirea definitivă a eventualelor deficite ale secțiunilor de funcționare și dezvoltare, după caz, la sfârșitul exercițiului bugetar.

În cadrul listei obiectivelor de investiții, care face parte din secțiunea de dezvoltare, primarul Armand a bugetat doar 632 milioane de lei din 1,098 miliarde ce trebuiau alocate conform legii. În schimb, Armand a umflat cheltuielile de la secțiunea de funcționare, bugetând nelegal sume cu 37% mai mari decât cele cheltuite în anul 2023.

„Este ridicol și nedrept pentru cetățenii Sectorului 1 să bugetezi doar 632 milioane de lei pentru investiții, în timp ce crești nejustificat cheltuielile de funcționare la 1,604 miliarde, mai bine de dublu față de investiții. Doamna Armand a intrat deja în campanie și încearcă să aloce bani pentru pomeni și cadouri electorale în loc să se concentreze pe investiții. Acest aviz negativ constată atât lipsa respectării legii, cât și maniera dezechilibrată, chiar clientelară, prin care a fost construit bugetul pe 2024 de către Clotilde Armand”, a declarat președintele Comisiei de buget și liderul de grup al consilierilor locali PNL, Dinu Gheorghe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL