Rafila spune că va fi anchetă penală la Vaslui

Rafila
Sursa foto: gov.ro

Tragedie în Vaslui, unde 3 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie din Murgeni au murit și alți 29 au fost duși la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. 147 de pacienți și angajați ar fi mâncat ciorbă și pește prăjit, gătite la o mănăstire, dar și icre și conserve cu pește.

În același timp, starețul mănăstirii de la Florești susține că și călugării au mâncat aceleași preparate și nu s-au îmbolnăvit. Mâncarea, care include și pachete primite de pomană, dar și apa, sunt analizate de DSP la Spitalul de Psihiatrie de la Murgeni.

La nivelul ministerului Sănătății a fost formată o Celulă de Criză, iar ministrul Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că ministerul demarează o ancheta, prin care „DSP va verifica respectarea condițiilor igienico-sanitare ale spitalului, inclusiv cele de alimentație, cum sunt ele îndeplinite, iar alte autoritățile ale statului vor face o anchetă penală”.

„Aceștia au mai consumat ieri (miercuri – n.red.) icre și conserve de pește. Există și alte situații pe care le verificăm. Verificăm și apa potabilă pe care o consumă, că au un puț privat. Administratorul Spitalului nu avea dreptul să primească astfel de preparate, fără să cunoască foarte bine originea și dacă au toate avizele care le permiteau să facă așa ceva. Sunt într-adevăr și angajați ai Spitalului -5 persoane care au prezentat simptome -, fără să înregistreze situații mai grele”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: