Șeful CJ Iași despre restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă: Proiectul a fost respectat

costel alexe
Costel Alexe. Sursă foto: media.pnl.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă s-a făcut cu respectarea tuturor etapelor din cadrul proiectului, el afirmând că restaurarea patrimoniului cultural din judeţul Iaşi se face cu simţ de răspundere.

Costel Alexe a afirmat, luni, că restaurarea Bojdeucii s-a realizat cu mijloace adecvate, iar scopul a fost „de a stopa procesul de deteriorare şi de a păstra semnificaţia culturală a primului muzeu literar din Romania”.

„Restaurarea Bojdeucii este un proiect asumat şi implementat. Consiliul Judeţean Iaşi a făcut tot ce putea să facă, având în vedere implementarea acestui proiect. Consiliul Judeţean a accesat fonduri europene. Fiind fonduri europene, CJ Iaşi a ţinut mereu legătura cu ADR Nord-Est. Consiliul Judeţean Iaşi, împreună cu finanţatorul, s-a asigurat că toate etapele din cadrul proiectului au fost respectate”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Totodată, el a explicat că instituţia pe care o conduce este cea care a obţinut finanţarea europeană, dar că proiectul a fost executat sub îndrumarea specialiştilor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL