PNL va susţine în CGMB referendumul propus de primarul Capitalei – anunțul lui Nicolae Ciucă

Sursa foto: Facebook Partidul Național Liberal

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că PNL va susţine în CGMB referendumul propus de primarul Capitalei. El a mai spus că un proiect comun va fi lansat săptămâna viitoare cu Nicuşor Dan.

„Membrii PNL din CGMB vor susţine şi vor vota pentru acest referendum în şedinţa de săptămâna viitoare”, a anunţat liderul PNL, după întâlnirea cu primarul Capitalei.

Despre celelalte proiecte propuse de primarul Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că vor continua să discute şi cu primarii de sectoare de la PNL.

„Vom agrea şi cu primarii PNL fiecare dintre aceste subiecte”, a completat Ciucă.

Preşedintele PNL a fost întebat despre proiectul comun cu primarul Capitalei.

„Acest proiect comun urmează să fie lansat săptămâna viitoare”, a arătat Nicolae Ciucă. Liderul PNL nu a dorit să spună dacă Nicuşor Dan i-a promis susţinerea în campania de prezidenţiale.

La rândul lui, primarul Capitalei a spus că aşteaptă răspunsul la cele 20 de puncte şi apoi va anunţa pe cine va susţine între Elena Lasconi şi Nicolae Ciucă, la prezidenţiale.

Despre întrebarea pusă în cadrul referendumului, privind semnarea autorizaţiilor de construcţie doar de către primarul Capitalei, Nicuşor Dan a respins ideea că o astfel de prevedere poate fi folosită de un primar răuvoitor în interesul lui.

„Bucureştenii sunt oameni inteligenţi şi vor alege un primar bine intenţionat, indiferent de numele lui. Celălalt argument este că aşa funcţionează toate capitalele din Europa”, a explicat primarul.

Nicușor Dan vrea referendum pentru mai multe atribuții: „Am constatat că am limitări importante pe bani și pe urbanism”

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, într-o postare pe Facebook, că a pus pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) două proiecte de hotărâre pentru consultarea cetățenilor Capitalei printr-un referendum local care ar putea să acorde atribuții mai largă PMB în raport cu primăriile de sector.

„Dacă aceste hotărâri vor fi aprobate de consilierii generali, referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale”, a scris Nicușor Dan.

În cazul în care bucureștenii ar răspunde în majoritate favorabil la cele două întrebări, Primăria Generală ar căpăta un control mai mare asupra finanțelor Capitalei în raport cu primăriile de sector, iar toate autorizațiile de construire ar urma să fie aprobate doar de PMB

„Cele două întrebări la care îi invit pe bucureșteni să se pronunțe prin ”DA” sau ”NU” sunt următoarele:

  1. Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?
  2. ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?”, a precizat Nicușor Dan.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: