PNRR: Va fi depusă cererea de plată numărul trei

Bancnote Euro / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A treia cerere de plată din noul Plan Național de Redresare și Reziliență va fi depusă astăzi. Noul PNRR este un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă și o restructurare a jaloanelor și țintelor aferente, precum și o rescadențare a cererilor de plată, potrivit ministrului Investițiilor, Adrian Câciu.

Cererea de plata numărul 3 are o valoare netă de 2,7 miliarde euro și cuprinde un număr de 74 de jaloane și ținte.

Ieri a fost semnat actul adițional al acordului de finanțare pentru PNRR-ul României care cuprinde și capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o nouă prefinanțare de peste 288 milioane euro.

”A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste șase luni, și cererea de plată numărul doi evaluată și încasată și PNRR modificat și aprobat prin care primim o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde euro și să avem și cererea de plată numărul trei închisă și transmisă Comisiei Europene”, a declarat Adrian Câciu.

În ultimele șase luni, România a primit peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene bani aferenți atât programelor structurale, cât și PNRR.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: