SpaceX a amânat cu o zi o nouă lansare a rachetei spaţiale Falcon Heavy

Sursa foto: Pixabay

Compania americană SpaceX a decis să renunţe în noaptea de duminică spre luni la cea de-a cincea lansare în spaţiu a rachetei sale Falcon Heavy din acest an, care a fost amânată cu o zi şi reprogramată pentru noaptea de luni spre marţi, informează DPA.

Racheta Falcon Heavy este programată să fie lansată de pe rampa 39-A de la Kennedy Space Center (KSC) într-o fereastră de lansare de 10 minute, care se va deschide la ora locală 20:14 (marţi, 01:14 GMT). O fereastră de lansare suplimentară va fi disponibilă în noaptea de marţi la aceeaşi oră.

Condiţiile meteorologice au reprezentat un motiv de îngrijorare duminică noapte, iar reprezentanţii SpaceX au spus că au avut nevoie de un timp suplimentar pentru a finaliza verificările adiţionale de dinaintea lansării.

Încărcătura acestei misiuni, ce a fost denumită USSF-52, este misteriosul avion spaţial militar X-37B Orbital Test Vehicle, ajuns la cea de-a şaptea călătorie a lui în spaţiu. Acest vehicul spaţial fără echipaj uman a petrecut în cadrul misiunilor sale precedente mai mulţi ani plutind pe orbita Pământului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: