Podul Prieteniei va fi închis pe partea bulgară: cum se va circula

Podul Prieteniei
Sursa foto: Podul Prieteniei

Lucrările pe Podul Prieteniei, în partea bulgară, vor începe în 10 iulie 2024, a anunțat Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria. Timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi.

„Lucrările pe partea bulgară a Podului Prieteniei (Giurgiu – Ruse) încep de pe data de 10 iulie 2024, a comunicat astăzi Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria”, a transmis, CNAIR, pe Facebook.

Lucrările de construcție se vor desfășura zilnic timp de 10-12 ore pe zi, în timpul zilei, în funcție de specificul lucrărilor ce urmează a fi executate, nefiind prevăzută oprirea completă a traficului.

„Procesul de lucru va fi organizat și desfășurat astfel încât vehiculele să treacă în mod eșalonat în dublu sens pe banda pe care nu se lucrează. Lucrările sunt planificate să se desfășoare în 6 etape. În primele două este vorba de repararea majoră a trepiedului instalației de pe teritoriul Bulgariei. O porțiune de aproximativ 400 de metri va fi închisă pentru lucrări. Mai întâi va fi restricționat traficul pe banda de intrare în Bulgaria și apoi pe banda de ieșire în direcția România. Timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reparații pe acest tronson este de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi”, a transmis Agenţia de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: