Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2024. Câți elevi au luat nota zece

evaluarea nationala examen
Sursă foto: Captura Video

Vineri, 23 februarie, elevii au aflat rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale 2024. Doar 200 de elevi au obținut nota maximă la cele două materii importante, Matematică și Limba Română.

Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a va avea loc la sfârșitul lunii iunie, cu prima probă la Limba Română, pe 25 iunie.

Rezultatele simulării au fost adunate și transmise către școlile din întreaga țară, unde au fost comunicate personal elevilor de către profesorii lor.

Această centralizare a fost realizată de către Ministerul Educației, care a coordonat întregul proces, strângând și analizând rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a în cadrul simulării probelor scrise din acest an școlar.

Rezultatele elevilor de clasa a VIII-a la simularea pentru Evaluarea Națională

Prin urmare, la proba de Limba și literatura română, s-au înregistrat 121.759 de note care au fost egale sau mai mari de 5, ceea ce reprezintă 73,98% din totalul participanților.

Astfel că, 26% dintre elevi au luat note mai mici de 5. La simularea de la Evaluarea Națională 44 de elevi au reușit să obțină nota 10.

La proba de Matematică, s-au înregistrat 69.347 de note care au fost egale sau mai mari de 5, ceea ce reprezintă 42,37% din totalul participanților.

Numai 91 de elevi au reușit să atingă punctajul maxim la proba de Matematică, reprezentând doar 0,06% din totalul elevilor care au participat la această probă.

Pentru proba de Limba și literatura maternă, s-au înregistrat 8.161 de note care au fost egale sau mai mari de 5, reprezentând 82,93% din totalul participanților. Aici, doar 22 de elevi au reușit să ia nota maximă.

Peste 11.500 de profesori au corectat lucrările

Un număr de 11.593 de profesori evaluatori au fost angrenați în procesul de corectare.

În plus, la cele 3.747 de centre de examen pentru simularea la Evaluarea Națională, peste 12.000 de profesori asistenți s-au ocupat de scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică.

La simulare, lucrările au fost evaluate digital. În plus, nu s-a mai realizat corectarea lor de către cadrele didactice din școlile respective, ci au fost distribuite aleatoriu evaluatorilor din întreaga țară.

Lucrările de la simularea pentru Evaluarea Națională, corectate digital

Conform procedurilor stabilite de Minister, fiecare lucrare a fost scanată imediat după ce elevii își termină de rezolvat subiectele.

Odată cu introducerea noului sistem de corectare, oficialii din Minister speră să elimine complet erorile înregistrate anterior.

Peste 90% dintre profesorii care au testat platforma consideră că procedura corectării digitale poate fi realizată cu o precizie deosebită.

Aplicația pentru evaluare digitală este gestionată de Ministerul Educației, iar tehnologia pe care se bazează noul sistem a fost dezvoltată de către specialiștii de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: