Polițele obligatorii pentru locuințe s-ar putea scumpi din nou

proprietate imobiliară
Sursa foto: Unsplash

Cei care plătesc polițe obligatorii, ar putea plăti și mai mult. În continuare autoritățile de la noi nu au reușit să-i convingă pe proprietari să încheie polițele obligatorii, deși legea s-a schimbat și există sancțiuni pentru cei care nu dețin un astfel de document.

În prezent, polița costă 130 de lei pentru locuințele din materiale moderne și 50 de lei pentru cele din chirpici, iar acoperirea este de maxim 100.000 de lei și, respectiv, 50.000 de lei pentru casele mai vechi.

Fondată în 2009 cu scopul de a crește rata de acoperire a asigurărilor pentru locuințe în România la 60%, PAID (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) a reușit să mențină un număr constant de polițe valide, situându-se între 1,6 și 1,8 milioane, ceea ce reprezintă doar 18-19% din totalul locuințelor din țara noastră.

În 2023, compania a înregistrat un record, depășind pentru prima dată pragul de 2 milioane de polițe, ajungând la 2,05 milioane. Urmând o serie de modificări legislative recente, care impun sancțiuni celor care nu dețîn asigurare obligatorie, numărul polițelor a continuat să crească, atingând la finalul lunii aprilie aproape 2,15 milioane, reprezentând circa 21% din totalul locuințelor din România. Adică 2 din 10 locuințe au asigurare obligatorie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: