Politico: „Prințul fugar” a stârnit o furtună juridică în Malta

Sursă foto: Wikipedia / Paul-Philippe al României

Oficiali guvernamentali români merg astăzi în Malta pentru a le explica judecătorilor din această țară că drepturile lui Paul al României nu vor fi încălcate, dacă acesta va fi extrădat, relatează Politico.

Paul Philippe al României, despre care publicația scrie că este descendent al unuia dintre ultimii regi ai țării, dar care nu a fost niciodată recunoscut oficial de Familia Regală, a fost arestat în Malta la începutul acestui an, la cererea autorităților române, care l-au condamnat în 2020 la închisoare pentru încercarea de a revendica în mod ilegal proprietatea asupra unor terenuri regale.

Așa-zisul prinț fugar a fost vânat în toată Europa timp de ani întregi, iar în aprilie a fost reținut de poliția malteză la un eveniment la care participa împreună cu alți demnitari europeni.

Justiția din această țară a refuzat inițial să-l predea pe Paul al României, hotărând în mai că drepturile omului i-ar fi încălcate dacă ar ispăși pedeapsa într-o închisoare din România, din cauza condițiilor din penitenciare. Hotărârea a vorbit, de asemenea, „vârsta sa înaintată” (are 76 de ani) și „poziția unică față de istoria monarhică a României”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: