POLITICO – Viktor Orbán: Trump este omul care va salva Occidentul

Ucraina nu are nicio șansă de a câștiga războiul împotriva Rusiei – iar Donald Trump este singura speranță a Occidentului, a declarat premierul ungar Viktor Orbán în cadrul unui interviu cu controversatul prezentator de televiziune american Tucker Carlson, relatează Politico.

Într-un interviu acordat marți, Orbán a declarat că victoria Kievului împotriva Moscovei „nu este doar o neînțelegere. Este o minciună. Este imposibil … [ucrainenii] vor rămâne fără soldați mai devreme decât rușii. Ceea ce va conta în cele din urmă sunt bocancii pe teren, iar rușii sunt mult mai puternici”.

„Am ratat oportunitatea istorică” de a admite Ucraina în NATO, i-a spus Orbán lui Carlson în interviu, afirmând că Rusia devine „din ce în ce mai puternică”. Admiterea Ucrainei în NATO „nu este o propunere realistă în acest moment, așa că uitați de ea”, a adăugat el.

De asemenea, el nu crede că rușii se vor sătura de președintele Vladimir Putin și vede puține șanse ca Peninsula Crimeea să fie returnată Ucrainei.

Întrebat ce ar face dacă ar fi în locul președintelui american Joe Biden, Orbán a spus: „Nu cred că ar trebui să fie o problemă: Chemați-l înapoi pe Trump! Pentru că știți, îl puteți critica din multe motive… dar… cea mai bună politică externă din ultimele câteva decenii îi aparține. El nu a inițiat niciun război nou, i-a tratat frumos și pe nord-coreeni și pe ruși și chiar și pe chinezi … și dacă ar fi fost președinte în momentul invaziei rusești [din Ucraina], aceasta nu ar fi avut loc”.

„Trump este omul care poate salva lumea occidentală” și întreaga umanitate, a mai spus premierul ungar.

Autor: Laura Hüsslemann, sursa: politico.eu. Credit foto: Pesa Agora

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL