Poliţiştii au intervenit, în ultima săptămână, la 72 de evenimente în unităţile de învăţământ preuniversitar

scoala
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii au intervenit, în ultima săptămână, la 72 de evenimente sesizate în incinta sau în apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar, iar 18 dintre acestea au fost anunţate de cetăţeni prin apel la 112.

Au fost angrenaţi 5.690 de poliţişti în activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au acţionat 989 de poliţişti.
“În această perioadă, s-a asigurat intervenţia la 72 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 18 au fost sesizate de cetăţeni prin S.N.U.A.U. – 112.

De asemenea, au fost organizate 78 de acţiuni pe linia siguranţei în şcoli, fiind derulate  1.600 de activităţi de prevenire şi de informare, în cadrul a 829 de unităţi de învăţământ preuniversitar, la care au participat 34.961 de beneficiari.

Dintre acestea, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, la 606 ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”, au transmis poliţiştii.
Totodată, pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate 246 de  activităţi, precum şi 570 de activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL