UDMR pârăște România la Washington cu privire la problemele minorităților naționale

Sursa foto: Facebook

O delegaţie a UDMR va informa mai multe instituţii şi reprezentanţi ai legislativului de la Washington cu privire la problemele minorităţilor naţionale maghiare şi despre situaţia maghiarilor în România.

Delegaţia condusă de preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen, s-a întâlnit luni seară cu maghiarii locali la Casa Kossuth din capitala americană, întâlnirea fiind organizată de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului din New York şi Fundaţia Kossuth din Washington, scrie Hirado.

Factorii de decizie americani şi cei care pregătesc deciziile au fost informaţi cu privire la deficienţele resimţite în domeniul drepturilor minorităţilor, în parte în ceea ce priveşte restituirea proprietăţilor bisericeşti şi comunitare, a declarat Kelemen Hunor, potrivit sursei citate.

De asemenea, el a mai declarat audienţei de la Washington că în România există încercări politice repetate de a lua înapoi din drepturile pe care minorităţile le-au dobândit deja, prin urmare aceste drepturi trebuie reafirmate în repetate rânduri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: