Poliţiştii le dau lecţii de condus livratorilor din Asia 

politie politia rutiera trafic
Sursa foto: Politia Romana

Poliţia rutieră îi învaţă pe livratorii din Asia cum să conducă pe şoselele din Capitală. Statistica neagră a numărului de morţi pe şosele în accidente rutiere care ne menţine de 5 ani la rând în topul ţărilor din Uniunea Europeană i-a îngrijorat pe oamenii legii aşa că au luat măsuri. În Bucureşti, 30 la sută din accidentele rutiere cu mopede din acest an au fost provocate de livratorii de mâncare asiatici.

Livratorii de mâncare au devenit un fenomen periculos în traficul bucureştean. În graba de a ajunge la destinaţie mulţi dintre ei uită însă de regulile de circulaţie, merg cu mopedele pe trotuar ori îşi fac loc printre maşini cum pot, scrie observatornews.ro.

30% la suta dintre accidentele rutiere cu mopede înregistrate în Capitală anul acesta sunt provocate de livratorii de mâncare. Telefonul este principala cauză, spun poliţiştii, asta pentru că le distrage atenţia de la trafic livratorilor care nu ştiu traseul ori care se grăbesc să ajungă la destinaţie.

Omor Faruk este din Bangladesh. A venit în România acum 2 ani iar ca să îşi câştige traiul şi-a luat o bicicletă şi s-a angajat ca livrator de mâncare. Spune că i-a fost greu să se adapteze în traficul din Bucureşti, mai ales la început.

Omor Faruk: Bucureşti este o zonă foarte aglomerată, multe maşini şi mulţi şoferi nu respectă regulile aici. În ţara noastră, noi conducem pe partea stângă dar aici, regulile sunt diferite. Folosim Google Maps, de asemenea Waze. Este dificil pentru persoanele noi care nu ştiu unde este locaţia exactă. De aceea se opresc pe drum, iar asta nu este bine.

În situaţia lui sunt alţi mii de livratori care încalcă zilnic regulile de circulaţie fie că sunt sau nu conştienţi.

Omor Faruk: De cele mai multe ori şi eu fac greşeli. M-am oprit în staţia de autobuz.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL