Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare în decurs de o săptămână

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, iar 231 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor în decurs de o săptămână. De asemenea, pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente şi au fost găsite 45 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

”În perioada 14 – 20 iulie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 701 persoane, 51 de autovehicule şi 37 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 470 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, anunţă IGPR, potrivit news.ro.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, fiind depistate 87 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 139 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 22 de persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente şi au fost găsite 45 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 231 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 29 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 33 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 12 documente şi 6 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: