Politologul Alfred Bulai: Teoretic, Florin Cârstoiu are prima șansă în fața lui Nicușor Dan, la Primăria Generală

Alfred Bulai
Alfred Bulai. Sursa foto: psnews.ro
Dacă ar candida împotriva lui Nicușor Dan, medicul Florin Cârstoiu ar avea șanse mari de a deveni primarul general al Capitalei, spune sociologul Alfred Bulai, profesor la Facultatea de Științe Politice a SNSPA.

După ce PSD și PNL au convenit asupra comasării alegerilor și a listelor de candidați la europarlamentare, numele managerului de la Universitar, prof. Florin Cârstoiu, a început să fie vehiculat drapt candidat comun la Primăria Generală a Capitalei.

”Până astăzi, eu nu am auzit numele domnului doctor, a spus Alfred Bulai, dar este suficient timp, până la momentul alegerilor, pentru campanie. Este foarte probabil ca un profesor, manager al unui mare spital, să fie cunoscut de o parte a publicului, dacă eu nu sunt preocupat de subiecte medicale, nu înseamnă că acestea nu sunt de interes. În București, un medic este apreciat, are șanse, cu atât mai mari cu cât este poziționat ca venind din afara politicii, a condus administrația unei mari instituții, cum e Spitalul Universitar.  La fel era Sorin Oprescu, tot manager la Universitar, medic, exclus sau plecat din partid. În plus, face diferența susținerea de care se va bucura din partea celor două partide mari. Teoretic, orice candidat susținut de o astfel de coaliție câștigă, pentru că sunt alegeri într-un singur tur, iar Nicușor Dan nu este foarte popular, nu are cine știe ce realizări. Nicușor Dan și-a fidelizat un electorat care ajunge la 25%, dar nu trece de 30 de procente. Ori, cele două partide au împreună peste 40%. Depinde, evident, de modul în care interacționează cu alegătorii, cum trece ecranul, ce simpatie degajă, dar Florin Cârstoiu are prima șansă în fața lui Nicușor Dan”, a concluzionat profesorul Alfred Bulai.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: