Ministrul Luminița Odobescu, întâlnire cu ambasadoarea Țărilor de Jos. Ce s-a discutat

Luminiţa Odobescu
Sursă foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a discutat cu ambasadoarea Regatului Ţărilor de Jos în România, Willemijn Van Haaften, despre contextul actual de securitate, relaţiile economice şi politice bilaterale.

Luminiţa Odobescu a primit-o luni pe ambasadoarea Willemijn Van Haaften, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

„Ministrul Odobescu a evidenţiat dinamica ridicată a dialogului politico-diplomatic, relaţiile economice solide, coordonarea foarte bună în plan UE, NATO şi multilateral, precum şi viziunea comună în ceea ce priveşte contextul actual de securitate. A subliniat aprecierea României pentru participarea trupelor olandeze în cadrul Grupului de Luptă NATO din România, care reprezintă o contribuţie crucială la asigurarea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic”, potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis, marţi, AGERPRES.

Totodată, ministrul Luminiţa Odobescu a apreciat susţinerea Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi a prezentat eforturile diplomaţiei române privind atingerea acestui obiectiv prioritar al politicii externe a României.

În ceea ce priveşte evoluţiile actuale de securitate, a exprimat preocuparea cu privire la situaţia de securitate îngrijorătoare de la Marea Neagră, partea olandeză reconfirmând sprijinul deplin şi solidaritatea cu România în acest context, inclusiv în lumina evoluţiilor recente. Ministrul Odobescu a reafirmat determinarea României de a continua sprijinul necondiţionat pentru Ucraina, inclusiv în ceea ce priveşte asigurarea tranzitului pentru exporturile de cereale către pieţele globale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: