Pompierii greci controlează incendiile de vegetaţie de lângă situl antic Olympia

pompieri grecia
foto: captura video

Pompierii eleni au reuşit să controleze incendiile de vegetaţie care s-au declanşat lângă situl antic Olympia din Peninsula Peloponez, a raportat duminică Biroul central al pompierilor din Grecia, informează DPA.

Agenţia de Apărare Civilă şi Serviciul de pompieri din Grecia au emis totuşi un avertisment simultan prin care au informat populaţia că un cod portocaliu de incendii – al doilea nivel ca intensitate – este încă în vigoare în multe regiuni din cauza condiţiilor meteorologice actuale, marcate de secetă şi căldură.

Autorităţile din Olympia, un important centru religios în care erau organizate Jocurile Olimpice în Antichitate din patru în patru ani, au activat sâmbătă un sistem de stingere a incendiilor prin pulverizare de apă în perimetrul sitului.

Radioul public din Grecia a raportat că pompierii au putut să stingă flăcările apărute la o distanţă de câteva sute de metri de Olympia înainte ca acestea să ajungă în celebrul sit antic. În 2007, un incendiu a distrus mulţi copaci din apropiere de Olympia.

Primarii locali au acuzat speculanţii din domeniul tranzacţiilor cu proprietăţi că au provocat incendii intenţionate. „Ei vor să distrugă copacii şi tufişurile pentru a planta viţă-de-vie şi măslini”, a declarat unul dintre edili.

Radioul public elen a raportat duminică şi că Poliţia a reţinut un piroman prezumtiv lângă Olympia.

Biroul de meteorologie din Grecia a prognozat temperaturi normale pentru această perioadă a anului, situate în jurul valorii de 36 de grade Celsius, pentru zilele următoare. Mercurul a urcat în termometre până la valori care au depăşit cu mult pragul de 40 de grade Celsius în timpul valului recent de caniculă, care a durat aproape două săptămâni şi care s-a încheiat joi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: