Ponta, nouă provocare pentru Băsescu. Ce așteaptă de la șeful statului a doua zi după prezidențiale

Premierul Victor Ponta a fost întrebat duminică seară, la RTV, de analistului politic Bogdan Chirieac, dacă președintele Traian Băsescu  va fi suspendat de către Parlament după alegerile prezidențiale.

Victor Ponta a explicat că așteaptă o demisie a lui Traian Băsescu pe 17 noiembrie, după alegerile prezidențiale.

„Există această posibilitate vehiculată în presă – n-am auzit-o până acum în mediul politic, în care Parlamentul ar putea să voteze după alegerile prezidențiale suspendarea dlui Traian Băsescu, tocmai pentru a scurta mandatul domniei sale la Cotroceni. Cât de serioasă este această opțiune?„, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe primul-ministru, potrivit dcnews.ro.

„Eu cred că cel mai serios și cel mai bine pentru România ar fi să evităm, dacă se poate desigur, noi crize politice, să avem cât mai repede – am spus 17, poate am exagerat, cred că va fi validat rezultatul alegerilor prezidențiale undeva pe 18, 19 noiembrie, și atunci dl Băsescu să spună: ‘Domne, v-am făcut destule rele.

Având în vedere că m-ați dat jos în 2012 și eu am mai stat, poftim, mă retrag cu o lună înainte și îl las pe președintele legitim să conducă’. Dar, repet, asta ar însemna ca dl Băsescu, pe final de mandat, să dovedească din nou un pic de respect față de români și de România.

Nu cred că va face lucrul ăsta și n-are rost să ne facem iluzii că va deveni după nouă ani și 11 luni, așa, un om serios și un om bun”, a răspuns Ponta.

„Deci, practic, noul președinte al României va intra în funcție pe 22 decembrie”, a concluzionat analistul politic.

„Domnule, Chirieac, în urmă cu fix 25 de ani, un alt președinte al României a plecat pe 22 decembrie. Vedeți, istoria face glume …”, a replicat Victor Ponta.

„Amare”, a mai precizat analistul Bogdan Chirieac.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: