Ponta și Gabriel Oprea îi decorează pe pompieri de ziua lor

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită anual pe 13 septembrie, doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor primi titlul onorific „Pompierul de onoare al anului 2014”, respectiv „Salvatorul de onoare al anului 2014”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

La manifestaţii vor participa şi viceprim-ministrul pentru Securitate Naţională, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea, dar şi premierul Victor Ponta, informează adevarul.ro.

Cu ocazia Zilei Pompierilor, printr-un Ordin semnat de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, vor fi avansaţi în grad, înainte de termen, 274 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, „pentru fapte deosebite în activitatea desfăşurată”, arată un comunicat de presă.

De altfel la manifestările de sâmbătă se va organiza şi o defilare, în timp ce coroane de flori urmează să fie depuse la Monumentul „Eroilor Pompieri” situat în Bucureşti, Calea 13 Septembrie.

Bătălia din Dealul Spirii – scurt istoric Pe 13 septembrie 1848, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a săvârşit cea mai eroică faptă din istoria pompierilor militari. Astfel, peste 160 de pompieri au rezistat în faţa a 5.000 de ieniceri turci, în cadrul bătăliei din Dealul Spirii.

Cei 160 de pompieri nu au încetat lupta decât atunci când Kerim – Paşa, văzând că nu poate înfrânge rezistenţa garnizoanei din Dealul Spirii, a trimis un ofiţer care a propus încetarea focului. Bătălia din Dealul Spirii a rămas în istoria neamului ca fiind un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848, iar data de 13 septembrie a fost aleasă drept dată aniversară pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul, precizează cei de la adevărul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: