Ponturi și precauții pentru vacanțele din perioadele caniculare

plaja-vacanta
Sursa foto: Pixabay

Canicula face ravagii în întreaga lume, motiv pentru care tot mai mulți oameni iau în considerare posibilitatea de a-și anula concediile în această perioadă. Există însă câteva lucruri care ti-ar putea salva vacanța.

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în calcul dacă v-ați planificat o vacanță sau o călătorie pe distanțe lungi în perioadele cu temperaturi extreme și în zonele cu risc crescut din acest motiv, pentru a vă proteja pe voi și banii de vacanță / călătorie. Mai ales că se anunță în continuare o vară caniculară, cu valuri de căldură extremă și prelungită, prognozate în multe zone atât din Europa cât și din Statele Unite, ori din alte zone ale globului.

Condițiile sufocante ar putea afecta milioane de călători și ar putea cauza haos în vacanțele în unele dintre cele mai populare destinații turistice din lume.

Deja mai multe decese printre turiști, cauzate de căldură, au fost raportate în Grecia și Arabia Saudită în luna iunie 2024, în urma temperaturilor extreme din Orientul Mijlociu și din regiunile Mării Egee. Chiar și cei care au rezervat călătorii în locuri tradițional mai răcoroase nu ar putea fi scutiți de căldura verii, din cauza creșterii imprevizibilității tiparului meteo.

Iată câteva ponturi de călătorie, sfaturi de vacanță despre cum să gestionați problemele cauzate de temperaturile ridicate atunci când călătoriți într-o zonă afectată de căldură.

Documentați-vă temeinic înainte de a pleca la drum

Dacă se anunță un val de căldură în zona destinației voastre, indicat este să verificați site-urile guvernamentale înainte de a pleca în călătorie. În acest mod veți avea suficient timp pentru a planifica și a vă adapta.

În caz de temperaturi extreme, guvernele emit adesea avertizări de căldură, sfătuind oamenii să stea în interior, în timpul orelor de vârf și oferă resurse sau facilități pentru a ajuta rezidenții și vizitatorii să prevină disconfortul termic.

În Statele Unite, spre exemplu, există un sistem național integrat dedicat ce oferă informații pentru sănătate în perioadele caniculare prin intermediului unui site web, pentru a preveni îmbolnăvirea și decesul.

Atracțiile turistice oferă, de asemenea, actualizări importante despre condițiile de la obiectivele turistice, inclusiv eventualele închideri programate, ca măsură de precauție, cum se întâmplă de câțiva ani încoace în Atena, la Acropole, dar și în alte zone ale lumii care s-au confruntat cu temperaturi excesive, precum Los Angeles, Miami, ori Melbourne.

Aici au fost numite persoane speciale care conduc comitete pentru situații de urgență în astfel de cazuri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: