Crevedia: Scandal în legătură cu construirea unor incineratoare

Scandal la Crevedia
Sursa foto: news.ro

Intenţia unei companii private care deţine ferme de creştere a păsărilor de a construi mai multe incineratoare pe raza comunei Crevedia din judeţul Dâmboviţa a provocat nemulţumire din partea unora dintre localnici, dar şi a unor politicieni.

Vineri, la Crevedia, ar urma să aibă loc o dezbatere publică pe tema acestei investiţii, cei care se opun proiectului anunţând că vor fi prezenţi în număr mare. De altfel, ei s-au adresat deja Primăriei Crevedia, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa şi Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a-şi preciza poziţia, susţinând şi că deţin informaţii conform cărora în in cineratoare nu vor fi arse doar cadavre ale păsărilor moarte la fermele de la Crevedia, ci şi deşeuri periculoase, pentru care au fost deja făcute înţelegeri cu unităţi sanitare şi cu hipermarketuri din Bucureşti şi din alte judeţe. Demersuri similare a făcut şi filiala locală a USR. De asemenea, contestatarii susţin că proiectul urmează a fi implementat într-o zonă aflată la 4 km de un parc unde se desfăşoară activităţi în aer liber, la 1,5 km de Şcoala Generală Crevedia şi sub 500 metri de cea mai apropiată gospodărie”, dar şi la mai puţin de 500 de metri de zone în care se practică pescuit sportiv.

Proiectul „Instalare incineratoare de cadavre în incinta Fermei 3, beneficiar Vitall SRL” a generat controverse de mai mult timp la Crevedia, iar dezbaterea publică pe acest subiect a fost amânată deja de mai multe ori, conform celor care se opun proiectului. O petiţie pentru blocarea instalării incineratoarelor din cauza poluării a strâns deja peste 2.000 de semnături.
Vineri, la Crevedia ar urma să aibă loc dezbaterea referitoare la incineratoare. Un grup de iniţiativă care îi reprezintă pe localnicii din Crevedia a transmis deja mai multor instituţii publice – Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, DSP Dâmboviţa şi Primăriei Crevedia – faptul că oamenii se opun dezvoltării proiectului privind incineratoarele de cadavre.
Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL