Poşta Română a reuşit să ducă la destinaţie o scrisoare trimisă acum 76 de ani

scrisoare
Foto: Csiki Camelia

O scrisoare trimisă în urmă cu 76, pe 17 august 1947, a ajuns într-un final, la destinaţie. Din păcate, atât expeditorul, cât şi destinatarul au decedat.

Foto: Csiki Camelia
Foto: Csiki Camelia

Poşta Română a dus în satul braşovean Viscri, unde are o casă şi Regele Charles, o scrisoare trimisă de un prizonier de război către soţia sa. Epistola este scrisă în limba germană, cei doi fiind saşi.

„Un prizonier de război a trimis în 17 august 1947 o scrisoare către soția lui care locuia în satul brașovean Viscri…Scrisoarea a ajuns abia alaltăieri la destinație! Adusă de Poșta Română… După 76 de ani!!!”, a scris realizataorea emisiunii Ora Regelui, de la TVR, Csiki Camelia, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Csiki Camelia
Foto: Csiki Camelia

În perioada în care scrisoarea a fost pe drum, au murit atât expeditorul cât și destinatarul.

El nu s-a mai întors în România, după ce a fost eliberat, și-a refăcut viața în străinătate, iar ea nu l-a uitat niciodată, nu s-a mai recăsătorit și a murit prin anii ’80.

„Nu îmi dau seama ce ar fi putut schimba în destinul lor această scrisoare rătăcită, dar poate ar fi schimbat, dacă ar fi ajuns la timp…”, a completat jurnalista TVR.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL