Primii ani ai democrației postcomuniste au adus sărăcie, haos și mult gri. În anii ’90, România a pierdut mulți copii – vânduți, abandonați sau adoptați în întreaga lume. După trei decenii, ies la lumină poveștile unei realități crude: familii care și-au dat copiii pentru un strop de bunăstare și o piață cinică ce stabilea prețul unei vieți pentru cei care își doreau cu ardoare un copil.
Un astfel de destin este cel al lui Antoni, un copil vândut la doar două săptămâni de viață. Născut într-un sat din România, Antoni a trăit întreaga viață în Statele Unite, dar în sufletul său a purtat mereu dorul de acasă.
„Am fost adoptat din România în 1991. Povestea care mi s-a spus a fost că un domn a venit în satul meu cu servietă plină de bani şi a spus: vrea cineva să vândă un copil şi să facă nişte bani? Mama mea biologică deja avea cinci copii, iar eu am fost al şaselea”, povestește Antoni, pentru Observator Antena 1.
Familia sa biologică, măcinată de sărăcie, a sperat că băiatul va avea o viață mai bună peste mări și țări. Decizia a fost luată de soțul și bunica mamei sale, dar prețul emoțional plătit de mama rămasă acasă a fost unul imens.
„Mama mea din SUA a venit aici cu bani americani, a ocolit sistemul legal, la acea vreme totul era banii vorbesc”, explică Antoni.
Antoni a crescut în Texas și New York, într-o familie iubitoare. Nu i-a lipsit nimic și știa că a fost adoptat, dar rădăcinile sale rămâneau un mister.
În 2019, o întrebare simplă a soției sale americane, Sam Attaguile, a declanșat o căutare profundă: „I-am spus: te gândeşti vreodată la mama ta? Pentru că eu sunt convinsă că ea se gândeşte la tine zilnic. Nu pot să-mi imaginez să ai un copil, să renunţi la el şi niciodată să nu te gândeşti: oare ce s-a întâmplat cu el?”, își amintește Sam, soția lui Antoni.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News